Depositphotos_38037025_S

4 redenen waarom het soms loont om over te stappen van zorgverzekering

We gaan alweer richting het einde van het jaar en dat betekent dat het weer tijd is om te kijken of je nog wel tevreden bent met jouw huidige zorgverzekering. Misschien ben je al wel jaren bij dezelfde, maar dat is geen reden om niet even te kijken of je ergens anders beter uit bent. In dit artikel geven we je 4 redenen waarom het soms loont om over te stappen van zorgverzekering.

  1. Je bent niet tevreden met de dekking

Misschien heb je wel een aantal keer een rekening gekregen van de zorgverlener waarvan je niet wist dat je die zelf moest betalen. Of je bent niet tevreden met de vergoedingen voor bijvoorbeeld fysiotherapie of een bril.

Er zijn genoeg redenen waarom je niet tevreden bent met de dekking van je huidige zorgverzekering. Je zorgverzekering vergelijken is dan een goed idee. Je kunt op deze manier zien wat wel of niet bij jouw persoonlijke situatie past.

  1. Je verzekering kost je teveel geld

Misschien ben je wel tevreden met de dekking van je huidige zorgverzekering, maar vind je wel dat je er teveel voor betaalt. Dit is natuurlijk ook een reden om over te stappen. Het is dan wel belangrijk om goed te kijken naar de voorwaarden van een andere verzekering. Soms lijkt een verzekering goedkoper, maar zitten er toch voorwaarden aan die ervoor zorgen dat je uiteindelijk meer betaalt.

  1. De vergoedingen zijn veranderd

Er zijn verzekeringen die ieder jaar de vergoedingen veranderen. Soms zijn de veranderingen klein, maar er zijn ook verzekeringen die er ineens voor kiezen om bijvoorbeeld de vergoedingen ineens drastisch te verlagen. Dit kan een reden zijn om over te stappen naar een andere verzekering.

  1. Je wilt aanvullende verzekeringen afsluiten

Als je nog geen aanvullende verzekering hebt, maar wel wilt afsluiten is het verstandig om te kijken bij welke verzekering je deze het beste kunt afsluiten. Het is namelijk zo dat de meeste verzekeringen korting geven als je meerdere verzekeringen afsluit bij dezelfde verzekeraar.