knie pijn

Fysiotherapie bij knieklachten. Wat zijn knie klachten?

Knieklachten behandeling Hilversum? Knieklachten komen op verschillende manieren voor. Voorbeelden van knieklachten kunnen zijn; een zeurende pijn, een acute pijn, stijve knie, snelle vermoeidheid, verrekte of gescheurde kniebanden, slijmbeursontsteking of een van de vele andere mogelijke problemen die zich voor kunnen doen. Een knieklacht heeft veel gradaties en wordt door elk persoon anders ervaren. De therapeuten van MoveWell hebben veel ervaring met het behandelen van knieën en zullen samen met u kijken naar een passend behandelplan. 

Naar de chiropractor

De meeste mensen kennen chiropractie, maar wat doet een chiropractor nou daadwerkelijk? De chiropractor is gespecialiseerd op musculoskeletale structuren. Handmatige manipulaties zorgen ervoor dat u kunt genezen van aandoeningen zonder daarvoor een operatie voor te moeten doorstaan. Bij klachten functioneert het skelet niet optimaal vergeleken met elkaar, de chiropractor kan door manipulaties ervoor zorgen dat dagelijkse bezigheden weer optimaal van genoten kan worden. Het team chiropractoren van MoveWell helpen u graag verder met bestaande of nieuwe klachten. Het kan zijn dat chiropractie elkaar afwisselen om een optimaal behandeltraject te realiseren.

Naar de kinderfysiotherapeut

Het kan ook zijn dat uw kind klachten ervaart van de kind. Knieklachten zijn een veelvoorkomend probleem bij tieners. Kinderfysiotherapie focust op kinderen die nog volledig in de groei zijn. De kinderfysiotherapeut kan zo altijd goed een inschatting maken of de klachten passen bij de groei of dat de ontwikkeling niet goed verloopt of indien er een blessure is. De kinderfysiotherapeut in Hilversum die gespecialiseerd is, is die van MoveWell.

Locatie knieklachten

Aan de hand van de klacht wordt deze onderzocht en herleid naar de exacte locatie van het probleem. Wanneer het pijnpunt is vastgesteld tijdens de intake wordt er gekeken en getest om het pijnprobleem volledig in kaart te kunnen brengen. Het lichaam heeft vele ingewikkelde structuren en zo ook de knie. Door diverse testen toe te passen die aansluiten op het onderzoeken van de klacht wordt de hypothese(pijnklacht) vastgesteld dan wel niet ontkracht.

Wat zijn de oorzaken en symptomen bij

Knieklachten kunnen op vele manieren ontstaan. De oorzaken van knieklachten zijn voor elk pijnbeeld anders. “Is het chronisch?”, “is het acuut?” in elk geval is het mogelijk om samen met een therapeut een passend behandelplan op te stellen om de klachten te behandelen. Bij MoveWell behandelen we knieklachten in elke vorm. Mogelijke oorzaken voor knieklachten kunnen zijn; 

 • Verstappen
 • Langdurig (te) zwaar belast
 • Gebrek aan conditie
 • Gebrek aan kracht
 • Een trauma
 • Nieuwe knie
 • Knie verdraaid
 • Kniebanden (in)gescheurd
 • Fractuur in het bot
 • Spier Pees (in)gescheurd
 • Meniscus (in)gescheurd
 • Ontstekingsreactie in de knie (denk aan slijmbeurs ontsteking)

De oorzaken voor knieklachten verschillen altijd en daarmee ook de symptomen. Het lichaam geeft over het algemeen goed aan wanneer er sprake is van een afwijkend gevoel in de knie. Luister goed naar het lichaam en trek op tijd aan de bel.

Knieklachten?

De symptomen van knieklachten is voor iedereen anders, een klacht is immers nooit hetzelfde en geen enkel mens is gelijk. Toch zijn er diverse speerpunten om knieklachten vast te kunnen stellen. Knieklachten zijn onder te verdelen in verschillende categorieën zoals; Acute knieklachten of chronische knieklachten(langer dan 6 weken). 

Bij een acute knieklacht kunt u de ICE-regel volgen om zo eerste hulp te bieden aan de knie. De ICE-regel gaat als volgt; zorg ervoor dat de knie gedurende 15-20 minuten met ijs wordt gekoeld(plaats een doek tussen het ijs en de huid om de huid te beschermen). Na het ijzen moet u de knie Immobiliseren(stilhouden), Compressie(de knie stabiliseren door tape of een drukverband), Elevatie(de knie hoog leggen).

Behandeling van knieklachten in Hilversum

Een behandeling bij MoveWell zal voor elk persoon anders zijn. De therapeut kijkt samen met u naar een passende behandelmethode en passend behandelplan. Voor elke knieklacht zal er een andere vorm van behandeling worden toegepast. Het behandelplan wordt met zorg samengesteld en met u overlegd voordat er daadwerkelijk over wordt gegaan op het toepassen van behandeling.