Heb jij al ondergoed van bamboestof in je lade liggen?

Misschien heb je wel eens van bamboestof gehoord. Het wordt steeds vaker gebruikt voor het maken van kleding, handdoeken, badjassen maar ook ondergoed. De stof biedt namelijk vele voordelen voor zowel de consument als de planeet. In dit artikel leggen we je precies uit wat die voordelen nu zijn, en waarom ook jij bamboestof in je kledingkast zou moeten hebben.

Bamboestof is beter voor het milieu

Dat polyester en andere synthetische stoffen slecht zijn voor onze mooie planeet weten we inmiddels wel. Maar wist je dat katoen ook niet zo geweldig is? Er is namelijk veel water nodig om katoenplanten te laten groeien, daarbij worden er vele liters bestrijdingsmiddelen gespoten die uiteindelijk in de grond en het water belanden. Dit zorgt voor veel te hoge concentraties gif in de grond en rivieren van landen waar katoen groeit.

Bamboe daarentegen heeft minder water nodig om te groeien. Vaak is alleen het regenwater al genoeg. Ook zijn er weinig tot geen bestrijdingsmiddelen nodig, en wordt de grond dus niet vervuild. Een ander voordeel van bamboe is dat het erg snel groeit en vaker gekapt kan worden. Er zijn dus minder plantages nodig, en er vindt minder ontbossing plaats om nieuwe plantages aan te leggen.

Bamboestof is beter voor de huid

Voor mensen die snel last hebben van een geïrriteerde huid is bamboe een ideale stof. Omdat het vocht opneemt blijft je huid langer droog, ook op warme dagen. Het is namelijk vaak het zweet dat de huid gevoeliger maakt voor schurende kleding. Daarbij is de stof extra zacht, en zal het je huid goed doen.

Vooral kledingstukken als simpele T-shirts en ondergoed gemaakt van bamboestof hebben veel voordelen. Deze zitten namelijk strak op je huid en het is dus belangrijk dat deze niet voor irritaties zorgen. Een t-shirt van bamboestof onder een overhemd zorgt er bijvoorbeeld voor dat je minder snel zweetvlekken krijgt dankzij de temperatuurregulerende en vochtopnemende eigenschappen van de stof. Een Bamigo boxershort houdt je huid ook droog en beschermt deze tegen irritaties. Je zorgkosten laag houden, begint al bij de kleine dingen.

Duurzame kleding, beter voor het milieu, beter voor ons

De zogenaamde wegwerpkleding die je voor een habbekrats koopt wordt beetje bij beetje verleden tijd. Steeds meer mensen kiezen voor duurzame alternatieven, zoals kleding gemaakt van bamboetextiel. Omdat de stof erg sterk is zal deze niet snel slijten, en kun je je kledingstuk of boxershort heel vaak dragen en wassen. Ook is de stof vormvast, wat natuurlijk ook erg belangrijk is als je je kleding mooi wil houden.

Zoals we eerder al schreven is de teelt van bamboe duurzaam en veel minder slecht voor het milieu dan bijvoorbeeld katoen. In combinatie met het feit dat de kleding lang meegaat en niet vaak vervangen hoeft te worden, is bamboetextiel een zeer goede en duurzame optie.

Wanneer je het milieu helpt, help je ook je eigen gezondheid en leefomgeving. Daarbij is het interessant voor je portemonnee om je kleding langer te kunnen gebruiken. Het is dus een echte win-win situatie.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *